Hoppa till innehåll

Om oss

Om oss

För oss är det viktigt med fin kvalité på råvaror för att det ska ge ett bra resultat…

Äppelboden är ett familjeägt företag som startade 2017 på hobbynivå. 2022 blev vårt nya musteri klart, så numera har vi allt under samma tak och vi har också öppnat en gårdsbutik. För oss är det viktigt med fin kvalitet på råvarorna för att det ska ge ett bra resultat. Vi tycker också att det är viktigt att bibehålla det fina hantverket och fortfarande sker mycket av arbetet manuellt. Ur miljösynpunkt, förser våra solceller oss med ström och vi har även en egentillverkad vattenåtervinning för pressen.
Våra produkter har blivit prisbelönta med guld på SM i mathantverk åren 2019-2021 och 2021 vann vi också guld och silver på Must SM och ”Sveriges bästa must 2021”. 2022 tog vi guld och best in class på Nordiska Mästerskapen.


Från en liten handkross och mini hydropress till en helt ny lokal och egen gårdsbutik


Äppelboden ligger i Mörrum och vi som driver musteriet heter Maria och Jonas Lindström. För flera år sedan hade vi problemet att inte kunna ta vara på våra äpplen innan de ruttnade under träden, där kom vår idé att göra must av äpplena. Vi började med en liten handkross och en mini hydropress. Efter hand kunde vi investera i större maskiner, ny lokal men fortfarande står hantverket i fokus och mycket av arbetet sker manuellt.

Efter vår satsning 2019/2020 med lite effektivare maskiner och då efterfrågan på våra produkter ökat markant, gick vi 2021 över från handelsbolag till aktiebolag. Vi började även fundera på att bygga nytt, ett större musteri och ett större lager. Detta projekt drog vi igång 2021 och slutbesiktningen skedde i januari 2022. Vi ansökte om landsbygdsstöd hos Jordbruksverket som godkändes juni 2022. Den 10 april hade vi vår stora invigning av vår egna gårdsbutik där vi säljer vår must och andra produkter från bland annat närodlade producenter i Blekinge.

Följ våra projekt och säljtillfällen

Vill ni följa vårt bygge av den nya lokalen, gårdsbutiken, invigningen av gårdsbutiken, när vi är på mässor och säljer på marknader hittar ni det under Blogg

Vår omtyckta och prisbelönta must erbjuder vi förutom i vår bag in box även i 33cl flaskor och vi gör även äppelmust med bär. Vi har också cider både alkoholfri och med 2,2%.