Om oss

Äppelboden

Äppelboden ligger i Mörrum och drivs av Maria och Jonas Lindström. För flera år sedan kom idén att börja göra must av äpplena i stället för att de skulle ruttna under träden. Vi började med en liten handkross och mini hydropress och har efter hand bytt upp oss till större maskiner. Fortfarande är det hantverket som står i fokus och mycket av arbetet sker manuellt.

Vi tillverkar vår must i eget musteri och utan tillsatser. De äpplen vi använder kommer från våra egna äppelträd som varken besprutas eller konstgödslas och den musten säljer vi som gårdens äpplen. Vi köper även in äpplen från godkända IP-odlare i närområdet med sigill och dessa äpplen utgör större delen av våra produkter.

Vi har även försäljning av vår omtyckta must och erbjuder förutom våra bag in box även musten i 33 cl och 0,5 l flaskor. Vi har också äppelmust med bär, cider både alkoholfri och med 2,2%. Försäljningen av musten sker till våra återförsäljare och REKO i hela Blekinge och närliggande län.

2019 deltog vi för första gången på SM i mathantverk och vår must belönades med guld. 2020 tog vi både guld och silver. Våra produkter är certifierade enligt Eldrimner.

2019/2020 ville vi satsa på lite effektivare maskiner då efterfrågan på våra produkter ökat markant och vi hade behov av ett större lager i markplan. Vi ansökte om bidrag hos Jordbruksverket och 2020 blev allt klart.

Utmärkelser

2019 - Guld SM hantverk, Eldrimner
2020 - Silver SM hantverk, Eldrimner
2020 - SM Guld hantverk, Eldrimner

Media

24 augusti 2017 Mera Karlshamn

BlekingePosten  9 juli 2020

Musteriet Äppelboden i Kråketorp utanför Mörrum gör en storsatsning i maskinparken och har byggt en ny lagerlokal. “De nya maskinerna innebär att vi mer än fördubblar kapaciteten”, säger Jonas Lindström som tillsammans med hustrun Maria driver företaget.

27 augusti 2020 Mera Karlshamn

BlekingePosten 8 april 2021